Arabian Nights

Det är NetEnt som bjuder på denna magiska slot. Arabian Nights lanserades redan år 2005, så den har hängt med länge och med dess popularitet kan man utan svårigheter säga att detta var en riktig fullträff av NetEnt. På minussidan kan man väl kanske se just lanseringsårets inte helt moderna 2D- grafik som negativ, då man numera är van vid de nya lanseringarna från NetEnt och dess hypermoderna grafik.

Med Arabian Nights bjuds spelaren på ett äventyr i sann Aladdins- anda med bland annat kameler, en och annan fez, beduininspirerade tält, och sablar bland symbolerna. För alla som är bekanta med och som uppskattar mystiken i Tusen och en Natt, kommer detta spel att vara en mycket angenäm spelupplevelse.

Denna spelautomat bjuder spelaren på 5 hjul och 10 vinstlinjer. Du kan välja att satsa bara på 1 linje, men du kan såklart även välja att satsa på alla 10 linjer spelet erbjuder för att ha möjligheten till jackpotten. Myntvärdet ligger alltid på €0.50 och man kan bara satsa ett mynt per linje. Detta innebär att lägsta satsning blir €0.50 x 1 spellinje x 1 mynt, vilket innebär €0.50 per spelomgång. Högsta möjliga satsning blir €0.50 x 10 spellinjer x 1 mynt, vilket ger en satsning på €5 per snurr.

Symbolerna i spelet är som sagt hämtade inspirerade av Tusen och en Natt vilket innebär att spelets vilda symbol kommer i form av en turbanprydd man, vilken även fungerar som jackpottsymbol. Scattersymbolen är en oljelampa, och andra vinstgivande symboler är kamelen, sabeln och en fez.

Free spins- läget aktiverar du genom att få tre scattersymboler som kommer i form av oljelampan. Om du får tre oljelampor tilldelas du 15 free spins. I detta läge multipliceras alla dina vinster med 3, vilket alltså innebär en tredubbling vid vinst! Skull du ha turen att få tre oljelampor under dina free spins får du 15 free spin till.

Arabian Nights har en progressiv jackpott som man plockar hem genom att få fem symboler i form av den stilige mannen med turban på en enskild spellinje man gjort en maxsatsning på. Får du fem av denna symbol utan att ha gjort en maxsatsning med satsning på 10 linjer, kan du ändå vinna stort då man i detta läge tilldelas den fasta jackpotten som ligger på 10 000 mynt. Då myntvärdet ju är fast innebär detta att du ändå vinner hela €5000.

Arabian Nights free spins

I dagsläget kan vi inte tipsa om några aktuella free spins-kampanjer för spelautomaten Arabian Nights.